ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρου 76, 121 32 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η Λέσχη είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη 19:00-22:00

 

Κινητό: 6944531231 & 6944731043

ellada.racingclub@gmail.com

  • Black Facebook Icon
Σημείωση: Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την επικοινωνία μαζί σας και δεν πρόκειται να αποθηκευτούν για κάποια άλλη χρήση

©2018 ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή & αναπαραγωγή εικόνων, κειμένων και εμπορικών σημάτων.

Λύθηκε το -χρόνιο- πρόβλημα των ρυμουλκούμενων με απόφαση του υπ. Μεταφορών

Ανακοίνωση ΟΜΑΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. αθλ. αναγν. ΦΡ 51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΠ.Α.)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ΟΑΚΑ – Λ. Κηφισίας 37 – ΤΚ 15123 – Μαρούσι
Ποδηλατοδρόμιο (Α’ Επίπεδο) – Είσοδος από Λ. Σπύρου Λούη
t: 210 68 92 000 f: 210 68 92 002

s: www.omae-epa.gr

e: info@omae-epa.gr
 

Μαρούσι, 15 Ιουνίου 2019
 

Λύση, μετά από δεκαετίες, δόθηκε από το υπουργείο Μεταφορών στο πρόβλημα της μεταφοράς των αγωνιστικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ιστορικών αυτοκινήτων (αγωνιστικών και μη). Με Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται οριστικά θέματα που αφορούν την έλξη όλων των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων της κατηγορίας Ο, και προβλέπεται η χορήγηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας σε αυτά.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έγινε την Παρασκευή 14/6/2019, είναι η ακόλουθη:

 

Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας και προϋποθέσεις έλξης οχημάτων

 

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. πρωτ. Γ9/46447/2397 (Β’ 2303) και θέμα «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας και προϋποθέσεις έλξης οχημάτων κατηγορίας Ο».

 

Με την Απόφαση αυτή ρυθμίζονται οριστικά θέματα που αφορούν την έλξη όλων των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων της κατηγορίας Ο. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την οδηγία 2007/46ΕΚ και την Β’2112/2009 Υ.Α., που την προσάρμοσε στην ελληνική νομοθεσία, οι κατηγορίες στις οποίες αναφέρεται η Απόφαση είναι όλες οι κατηγορίες Ο (Ο1: έως 0,75 τόνους, Ο2: από 0,75 έως 3,5 τόνους, Ο3 από 3,5 έως 10 τόνους, Ο4: μεγαλύτερο από 10 τόνους) και τα οχήματα ειδικής χρήσης (οχήματα που προορίζονται για λειτουργία που απαιτεί ειδική διαρρύθμιση του αμαξώματος ή/και ειδικό εξοπλισμό, π.χ. ασθενοφόρα, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κ.λπ.).

 

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργική Απόφαση ρυθμίζει τα εξής:

 

α)    τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα της κατηγορίας αυτής (από μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα, μέχρι και μεγάλα ρυμουλκούμενα μεταφοράς εμπορευμάτων). Προβλέπεται η χορήγηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.

 

β)    τις προϋποθέσεις έλξης των ρυμουλκούμενων ανάλογα με την κατηγορία τους και το έλκον όχημα. Βασικό σημείο είναι ότι πρέπει το έλκον όχημα να μπορεί τεχνικά να έλξει το ρυμουλκούμενο ή το ημιρυμουλκούμενο.

 

γ)    τις μεταβατικές διατάξεις για τα ήδη κυκλοφορούντα ρυμουλκούμενα ή ημιρυμουλκούμενα. Προβλέπεται ότι όσα κυκλοφορούν με σημειώματα έλξης (μπαγκαζιέρες, τρέιλερ, τροχόσπιτα, οχήματα για μεταφορά σκαφών – αγωνιστικών αυτοκινήτων – μοτοσικλετών – αλόγων - αθλητικού εξοπλισμού) θα πρέπει να εφοδιαστούν με άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες εντός 9 μηνών.

 

Πλέον, δίνεται η δυνατότητα να κατέχει κάποιος στο όνομά του ένα ρυμουλκούμενο χωρίς να κατέχει έλκον όχημα (π.χ. ένα τροχόσπιτο, ένα όχημα μεταφοράς σκαφών ή αλόγων) και να μπορεί να το συνδέσει σε ένα έλκον όχημα που τεχνικά δικαιούται να το κάνει. Με αυτή τη ρύθμιση επιλύονται και τα αιτήματα των ιδιοκτητών και των εμπόρων τροχόσπιτων, αλλά και των ομοσπονδιών μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Τέλος, η χορήγηση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας σε όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα της κατηγορίας Ο, θα οδηγήσει σε καταγραφή τους στο μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει το σύνολο των οχημάτων που κυκλοφορούν.

O Στυλιανός Πετρίσης στον τελικό του Sarno!

FIA Karting Academy Trophy 2019

Ο Στυλιανός Πετρίσης πραγματοποίησε στην πίστα του Sarno της Ιταλίας το μεγαλύτερο όνειρό του, και τη σπουδαιότερή του επιτυχία μέχρι σήμερα: κατέκτησε μια θέση στον Τελικό του -παγκοσμίου επιπέδου- θεσμού FIA Karting Academy Trophy, στον οποίο έπειτα από εξαιρετική αγωνιστική απόδοση κατετάγη στην 23η θέση.

 

Ο 14χρονος οδηγός του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., και περσινός Πρωταθλητής στην κατηγορία Junior, αξιοποίησε πλήρως την εμπειρία που είχε αποκομίσει στον πρώτο του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό της CIK-FIA, στο Wackersdorf της Γερμανίας. Συνδυάζοντάς την με την γνωστή του αρετή της προσαρμοστικότητας, σε μια υπέροχη και άκρως τεχνική πίστα 1.547 μέτρων που του ήταν παντελώς άγνωστη, έφτασε σε αυτή την σπουδαία επιτυχία.

 

«Ήταν το μεγαλύτερό μου όνειρο να περάσω στον τελικό του FIA Academy Trophy, πιστεύω πως είναι ό,τι σημαντικότερο έχω πετύχει μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι στον τελικό τα πήγα καλά, δεδομένου του επιπέδου του συναγωνισμού, όπου ακόμα και να τερματίσεις είναι επιτυχία με τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο όλοι αγωνίζονται. Έκανα πολλές προσπεράσεις, το χάρηκα πολύ και πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», είπε ο Στυλιανός.

 

Ο Στυλιανός Πετρίσης κατετάγη 23ος σε μια συνάντηση με 51 συμμετέχοντες, καθώς στον τελικό κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Τσάρλι Βουρτς, γιο του πρώην οδηγού της F1 Αλεξάντερ Βουρτς, ο οποίος είχε κατακτήσει την πέμπτη θέση στον τελικό του Wackersdorf. Ξεκίνησε το τριήμερο με τον 20ό και 21ο πρώτο χρόνο στις δοκιμές, και έπειτα με τον 41ο.

 

Στα προκριματικά Qualifying Heats κατέκτησε δύο 17ες και έπειτα την 14η θέση, ενώ στην τελική αναμέτρηση των κατατακτήριων με την 30ή θέση κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση του στον τελικό, που ήταν και ο μεγάλος στόχος με τον οποίο πήγε στο Sarno.

 

Πέραν από ορισμένους από τους κορυφαίους καρτίστες του κόσμου, ο Στυλιανός είχε να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη πρόκληση του αφόρητου καύσωνα - καθώς στην περιοχή νότια της Νάπολης το θερμόμετρο την Κυριακή ξεπέρασε τους 40ο Κελσίου. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας πρωταθλητής τα κατάφερε καλά με τη διαχείριση των ελαστικών του σε αυτές τις συνθήκες, δεδομένου ότι κέρδισε επτά θέσεις από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία, και επέστρεψε στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη του επιτυχία - μέχρι την επόμενη!

 

Το τρίτο «ραντεβού» του Στυλιανού Πετρίση στο FIA Karting Academy Trophy είναι στις 21-22 Σεπτεμβρίου, στον τελευταίο αγώνα του φετινού θεσμού, που θα διεξαχθεί επίσης επί ιταλικού εδάφους, στην πίστα του Lonato.

FIA Karting Academy Trophy 2019:  Η Πιο Μεγάλη Στιγμή Του Στυλιανού Πετρίση

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας στην κατηγορία Junior το 2018, ο 14χρονος Στυλιανός Πετρίσης, αθλητής του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., είναι ο οδηγός που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στους τρεις αγώνες του κορυφαίου θεσμού της CIK-FIA, Karting Academy Trophy 2019.

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

23/2/2019

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του κτήματος Casarma στις Αχαρνές, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το παρών έδωσαν σχεδόν 200 αθλητές, μέλη και φίλοι, οι οποίοι σε ευχάριστο κλίμα βράβευσαν τους αθλητές του σωματείου που διακρίθηκαν στους αγώνες της προηγούμενης χρονιάς.

Η Πρόεδρος του σωματείου, Φωτεινή Ψαρράκου, αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους,  συνεχάρη τους διακριθέντες, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση στην μικρή σε χρόνο αλλά μεγάλη σε δραστηριότητες ιστορία του σωματείου και ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει το έτος 2019.

Τροποιήση ΚΥΑ περί της έκδοσης ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ - Παράταση προθεσμίας ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 5 έως 31-07-2019.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΕ

Σύμφωνα με τη συνημμένη απόφαση η οποία εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για παράταση της προθεσμίας της ΚΥΑ για την Κάρτα Υγείας Αθλητών, αναστέλλεται η εφαρμογή της μέχρι 31/07/2019.

 

Οι αθλητές σας μπορούν μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία να εκδίδουν Κάρτα Υγείας με τα δεδομένα του 2018, δηλαδή βεβαίωση από οποιονδήποτε γιατρό.

 

Υ.Γ. Σε περίπτωση που η κάρτα υγείας υπογραφεί από παθολόγο, αυτό σημειώνεται στη θέση που αναφέρεται ο Καρδιολόγος.

 

Μία από τις καλύτερες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, μήκους δεκαπέντε χιλιομέτρων, και με πολλά διαφορετικά είδη οδοστρώματος, κλήθηκαν  για μία ακόμη φορά να αντιμετωπίσουν οι οδηγούς αγώνων Ράλλυ.

Τα σωματεία Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. και ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. συνδιοργάνωσαν το 5o Athens Rally Sprint, το οποίο για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του αγώνα -πέρα από τα δύο ημερήσια- περιέλαβε και ένα νυχτερινό πέρασμα, μια ακόμη πρόκληση για τους οδηγούς και ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα για τους θεατές που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους στο βουνό.

Ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος,

στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο «Rally Cup Ενιαίο Skoda ΣΟΑΑ».

Περισσότερα...

2ο Σεμινάριο Ασφαλείας: Ένα Ακόμα Βήμα Της ΟΜΑΕ Για Την Πρόληψη-Αντιμετώπιση Των Ατυχημάτων

25/2/2018

Ένα ακόμη βήμα προς τον άμεσο στόχο της επείγουσας αναβάθμισης της γνώσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αγωνιστικών ατυχημάτων θα αποτελέσει το άκρως επιτυχημένο -για δεύτερη συνεχή χρονιά- Σεμινάριο Ασφαλείας στην αγωνιστική οδήγηση, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25/2 στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΕ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Περισσότερα...

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης

10/2/2018 (19:00)

Ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης στα γραφεία της Κύπρου 76, Περιστέρι στις 19:00. Παράλληλα θα γίνει απονομή στους αθλητές του σωματείου μας που διακρίθηκαν το προηγούμενο έτος καθώς και απονομή των επάθλων του 2ου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ η Δήλωση Συμμετοχής από το 2018 

1/1/2018

Από 01/01/2018 τέθηκε σε ισχύ η Εγκύκλιος 6 και επόμενες που αφορούν στη Δήλωση Συμμετοχής σε αγώνα αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ

Βάσει της νέας διαδικασίας είναι υποχρεωτική η έκδοση Δελτίου Αθλητή (Κάρτα Υγείας) και Δελτίου Τεχνικής Ταυτότητας αυτοκινήτου (ΔΤΤ) πριν την υποβολή δήλωσης συμμετοχής γιατί δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή στο ΣΔΔΑ αν δεν έχουν εκδοθεί τα παραπάνω έγγραφα.

Σημειώνεται ότι το έντυπο «Δήλωση Συμμετοχής» που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια δεν υφίσταται πλέον για να δηλώσει συμμετοχή σε αγώνα ένας αθλητής.

Η διαδικασία αυτή γίνεται ΜΟΝΟ μέσα από το ΣΔΔΑ. Κάθε δήλωση συμμετοχής θα εκτυπώνεται από το Σωματείο με όλα τα στοιχεία του κάθε συμμετέχοντα ο οποίος και θα την υπογράφει κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Ελέγχου με ευθύνη του Γραμματέα του αγώνα.

Επίσης εφιστούμε την προσοχή σας στο ότι καμία συμμετοχή δεν θα είναι δυνατόν να δηλωθεί μετά το προβλεπόμενο όριο λήξης των συμμετοχών.

Karting Media Day

3/3/2017

Η αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε για το ελληνικό Karting με την Ημέρα Δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2017.

Περισσότερα...

1 / 1

Please reload