top of page

ΑΓΩΝΕΣ KART

4/12/2016

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΦΙΝΑΛΕ!

για το

Super Cup 2016

KARTING SUPER CUP 2016,

Πίστα Καρτ "Kartodromo", Αφίδνες Αττικής

Το Karting Super Cup αποτέλεσε έναν αγώνα-γιορτή που ολοκλήρωσε ιδανικά την αγωνιστική σεζόν για το ελληνικό karting! Το Karting Super Cup 2016 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo" και διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με σκοπό να αποτελέσει τον αποχαιρετισμό του εγχώριου karting στη χρονιά που πέρασε.

Ο αγώνας προσέλκυσε τη συμμετοχή 51 αθλητών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε επιμέρους Κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους (60 Mini A&B, Junior) ή τις τεχνικές προδιαγραφές των καρτ (Senior, DD2, KZ2, Club, Club Shifter) που οδηγούσαν. Μπορεί το Karting Super Cup να είχε φιλικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που δεν προσμετρούσε στη βαθμολογία κάποιου θεσμού, όμως είχε μεγάλη σημασία καθώς σε αυτό δοκιμάστηκαν πιλοτικά ορισμένες αλλαγές, με στόχο τη θέσπισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017.

Η αγωνιστική ημέρα ήταν γεμάτη στο Kartodromo, καθώς η δραστηριότητα ήταν διαρκής και απαιτητική, με την βροχή να έχει κάνει το οδόστρωμα πολύ γλιστερό, δυσκολεύοντας το έργο των αθλητών, κάτι που πάντως αμβλύνθηκε στη συνέχεια όταν η διαδρομή στέγνωσε. Να σημειωθεί πως στην KZ2, την DD2 και τη Senior, η εξαγωγή της τελικής κατάταξης δεν έγινε μόνο με βάση το αποτέλεσμα του Β' Τελικού, όπως συνέβη στις Κατηγορίες 60 Mini A&B, Junior, Club και Club Shifter, αλλά μέσω αθροίσματος βαθμών που συγκέντρωναν οι οδηγοί τόσο στον Α όσο και στον Β Τελικό, καθώς και επιπλέον βαθμών που κέρδισαν εκείνοι που σημείωναν τους ταχύτερους γύρους του κάθε αγώνα ή ο οδηγός που κατακτούσε την Pole Position.

Επιστρέφοντας λοιπόν στη δράση, η πάντα θεαματική Κατηγορία KZ2 ξεχώρισε για την ποιότητα των συμμετεχόντων, αφού πέραν των αθλητών που είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε φέτος, σημαντική ήταν η έκτακτη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων οδηγών όπως οι πολυπρωταθλητές Γιώργος Κατσίνης (Speed Force, PCR-TM), Παναγιώτης Καϊτατζής (Kaitatzis, PCR-TM), του Αυστριακού Constantin Scholl (Ray Motorsport, Tony Kart-TM) και του Ισραηλινού Ariel Levi (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex).

Με τον συναγωνισμό να είναι ιδιαίτερα έντονος λοιπόν, νικητής αναδείχθηκε ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing Team, EVO Kart-TM) ο οποίος κέρδισε τον Β' Τελικό, επικρατώντας στην ισοβαθμία του Παύλου Ξυνού (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Ο Ξυνός ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, παίρνοντας την Pole Position και κερδίζοντας τον Α' Τελικό, όμως τέθηκε εκτός από την αρχή του Β' Τελικού, λόγω προβλήματος στον πολλαπλασιαστή του καρτ που οδηγούσε.

Στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης τερμάτισε ο Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-TM), ο οποίος έδωσε μάχη για τη νίκη στον Β' Τελικό και εντέλει ολοκλήρωσε στη 2η θέση, στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία των 6τάχυτων καρτ.

Στην 3η θέση του Β' Τελικού βρέθηκε ο Παναγιώτης Καϊτατζής, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Α' Τελικό όταν έφυγε ένα γρανάζι από τη μετάδοση του καρτ και μια θέση πιο πίσω, ολοκλήρωσε ο νεαρός Αυστριακός Constantin Scholl.

Εκτός από τον Ξυνό, σημαντικές ήταν στον Β' Τελικό οι εγκαταλείψεις των Γιώργου Κατσίνη και Θανάση Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA-TM), με τον πρώτο να έχει βρεθεί και επικεφαλής, προτού ο κινητήρας του καρτ κολλήσει, με αποτέλεσμα ο Χατζόγλου που ακολουθούσε να μην έχει περιθώριο να τον αποφύγει και να τεθούν αμφότεροι εκτός από σύγκρουση.

Άτυχοι στάθηκαν επίσης οι Ariel Levi και Φώτης Τσιδώνης (T.S. Racing Team, CRG-TM) που δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Η συνέχεια δόθηκε με τις Κατηγορίες Club και Club Shifter, η μόνη διαφορά των οποίων έγκειται στο γεγονός ότι οι αθλητές της Club Shifter χρησιμοποιούν καρτ με κιβώτιο ταχυτήτων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Κατηγοριών περιλάμβανε 2 αγώνες διάρκειας 10 γύρων, διαφοροποίηση που δοκιμάστηκε ενόψει του 2017, καθώς κατά τη διάρκεια του 2016 η Club αποτελούνταν από δύο διαδικασίες Χρονομέτρησης Time Attack και έναν αγώνα.

Στην Κατηγορία Club Shifter που είχε 2 συμμετοχές, ο Βασίλης Κανδρής (Zanardi Hellas, Tony Kart-Vortex) πήρε τη νίκη, εμπρός από τον Σίμο Καραγιαννάκη (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex.

Όσον αφορά στην Club, ο Γιάννης Τανής (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax) ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας και κατέκτησε τη νίκη, εμπρός από τον Γιώργο Μυστακίδη (Kartworks, Gillard-Rotax) που ολοκλήρωσε στη 2η θέση. Στο βάθρο της Club ανέβηκε και ο Μάνος Στεφανής (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex), που επέστρεψε μετά από 15 χρόνια, για έναν αγώνα, στο αγαπημένο του Karting. Ακόμη μια Κατηγορία που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η DD2, που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό και μάχη για τη νίκη που κρίθηκε με την πτώση της καρό σημαίας. Ο Χριστόφορος Γρατσιάς (Kartworks, Tony-Rotax) επικράτησε και στους δύο Τελικούς για να φτάσει στη νίκη, όμως το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς είχε μεγάλη μάχη ως το τέλος με τον Σταύρο Κοντό (Athens Kart Shop, CRG-Rotax) και την τελική διαφορά να είναι μόλις 109 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην τρίτη θέση της Κατηγορίας, τερμάτισε ο Στυλιανός Στεργίου (Zanardi Hellas, Zanardi-Rotax).

Η Κατηγορία Senior, αποτέλεσε μια σύνθεση από παλιούς και νεοφερμένους, σε αυτήν, οδηγούς. Νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-Iame), ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας και τους δύο Τελικούς.

Στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας, βρέθηκε ο Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) που συμμετείχε και στη Senior, ο οποίος ολοκλήρωσε τον Α' Τελικό στη 2η θέση, ενώ στο Β' Τελικό τερμάτισε 4ος.

Στην 3η θέση της συνολικής κατάταξης βρέθηκε ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), "απόφοιτος" της Junior που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μεγαλύτερη Κατηγορία, όντας σταθερός σε όλο τον αγώνα και καταλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη θέση, αφού ήταν 3ος τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο Τελικό.

Στην 4η θέση της συνολικής κατάταξης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-Rotax) ο οποίος ξεκίνησε τελευταίος, όμως ανέκτησε το χαμένο έδαφος στους δύο Τελικούς, τερματίζοντας στην 4η θέση του Α' Τελικού και στη 2η θέση του Β' Τελικού.

Στην Κατηγορία Junior, η ημέρα ανήκε στον Χρήστο Ντέκα (Dekas Racing Team, Tony Kart-Rotax) που επικράτησε στους δύο Τελικούς και κέρδισε το Super Cup για την Κατηγορία του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Τούρκος Mert Dalkiran (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax) που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και διεκδίκησε τη νίκη, τερματίζοντας 0,4 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-Rotax), μετά από σταθερό αγώνα.

Η αγωνιστική δράση ολοκληρώθηκε όπως είχαμε συνηθίσει να ξεκινά, δηλαδή με την Κατηγορία 60 Mini, που περιλάμβανε τις επιμέρους κλάσεις 60 Mini A και 60 Mini B, με τους μικρότερους αθλητές της συνάντησης να συμμετέχουν σε ενιαίο αγώνα. Η αλλαγή που υπήρχε ως προς τη διάρθρωση της Κατηγορίας, ήταν πως οι οδηγοί ηλικίας 8-10 ετών κατατάσσονταν στην 60 Mini B, ενώ οι μεγαλύτεροι συναθλητές τους στην 60 Mini A, τη στιγμή που η διαφοροποίηση της Κατηγορίας κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος αφορούσε σε τεχνικές προδιαγραφές των κινητήρων.

Νικητής τόσο σε επίπεδο άτυπης γενικής κατάταξης όσο και στην 60 Mini A αναδείχθηκε ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM), που κέρδισε και τους δύο Τελικούς, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Λάντζη (Chatzis Racing Team, FA-TM) τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στην επιμέρους κλάση 60 Mini A. Στο βάθρο της κλάσης διαμόρφωσε ο Γιώργος Στυλιανός (Speed Force, Exprit-TM) που κατέκτησε ταυτόχρονα την 3η θέση της άτυπης γενικής.

Όσον αφορά στην 60 Mini B, νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM), με τους Βαγγέλη Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Νίκο Λύκο (Chatzis Racing Team, Tony-IAME) να ανεβαίνουν επίσης στο βάθρο.

Το Karting Super Cup 2016 αποτέλεσε το τελευταίο φετινό ραντεβού για το ελληνικό karting και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2017, με αισιοδοξία πως οι βάσεις που μπήκαν αυτή τη χρονιά θα βοηθήσουν ώστε η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη,

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ

Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) - Νικητής KZ2

"Ο αγώνας ήταν ωραίος και είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον αγώνα γενικά, λόγω κάποιων υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν. Όμως σήμερα είναι μια γιορτή και εύχομαι να πάνε όλα καλά τη νέα χρονιά."

Βασίλης Κανδρής (Zanardi Hellas, Tony Kart-Vortex) - Νικητής Club Shifter

"Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και ευχαριστηθήκαμε. Ο καιρός μας τα χάλασε λίγο το πρωί, παρόλα αυτά κάναμε καρτ και περάσαμε ωραία. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου Zanardi Hellas, για την προετοιμασία του καρτ."

Γιάννης Τανής (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax) - Νικητής Club

"Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Ο αγώνας ήταν καλός, αν και στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως στη συνέχεια ανακάμψαμε. Το σασί ήταν πολύ καλό και όλα πήγαν τέλεια!" 

Χριστόφορος Γρατσιάς (Kartworks, Tony-Rotax) - Νικητής DD2

"Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικός, αν και δύσκολος. Είχαμε άγχος, όμως συνολικά όλα ήταν πάρα πολύ ωραία και είμαστε χαρούμενοι."

Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-Iame) - Νικητής Senior

"Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Ο Α' Τελικός ήταν σχετικά δύσκολος, γιατί η πίστα ήταν ακόμη βρεγμένη σε μερικά σημεία, οπότε έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός. Ο Β' Τελικός είχε μάχες στους πρώτους γύρους, όμως αφού κατάφερα να ανέβω στην 1η θέση, έβαλα το κεφάλι κάτω, άνοιξα τη διαφορά και κέρδισα."

Χρήστος Ντέκας (Dekas Racing Team, Tony Kart-Rotax) - Νικητής Junior

"Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθώς οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ καλοί, όμως εμείς είχαμε το κάτι παραπάνω και κερδίσαμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κύριο Λευτέρη Αγγελάκη, την οικογένειά μου και τον κύριο Δημήτρη Δέγλερη που έβαλε τις βάσεις για τη συνέχεια."

Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-ΤΜ) - Νικητής 60 Mini Α

"Ο αγώνας αρχικά ήταν πολύ δύσκολος καθώς ξεκινούσα τον ημιτελικό από την 6η θέση. Κατάφερα να τερματίσω τον ημιτελικό στην πρώτη θέση και να διατηρήσω τη θέση μου στον Τελικό. Είμαι υπερήφανος."

Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM) - Νικητής 60 Mini Β

"Ήταν πολύ ωραία, καθώς ο αγώνας είχε σασπένς. Όλα ήταν πολύ καλά σήμερα, από πλευράς μου έκανα ότι μπορούσα και είμαι ευχαριστημένος." 

Please reload

bottom of page