top of page

ONreal TIME

NEA

Formula Saloon

Με την πίστα γεμάτη από θεατές που έφταναν ακόμα και την τελευταία στιγμή για να δουν τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα του διημέρου, ξεκίνησε ο αγώνας της Formula Saloon.

Οι δύο Lamborghini Huracan έφυγαν εμπρός, με τον «Samino» στην 1η θέση και τον Π. Σολδάτο πίσω του, να πιέζει. Πιο πίσω, η σειρά κατάταξης διατηρήθηκε, με την εξαίρεση του Γ. Κακαλέτρη που άργησε να ξεκινήσει και έμεινε αρκετά πίσω. Η κόντρα των δύο πρώτων συνεχίστηκε για αρκετούς γύρους, με τη διαφορά μεταξύ τους να παραμένει μικρότερη από 1".

Στα μισά του αγώνα, οι δύο Huracan ήρθαν σε επαφή μέσα στην Κ6, με το αυτοκίνητου του «Samino» να ακινητοποιείται για αρκετά δευτερόλεπτα και εκείνο του Σολδάτου να συνεχίζει. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι το συμβάν οφείλεται σε αντιαθλητική συμπεριφορά του δεύτερου, οπότε και του καταλόγισαν ποινή 15".

Στη συνέχεια ο «Samino» πίεσε για να καλύψει τη διαφορά και να αναρριχηθεί από την 4η θέση στην οποία είχε βρεθεί. Σταδιακά πέρασε τόσο την Porsche 911 GT3 Cup του «Korny» όσο και την Ferrari 458 Challenge του Π. Ηλιόπουλου, οπότε ξαναβρέθηκε 2ος. Η διαφορά του όμως από τον Σολδάτο δεν ήταν αρκετά μικρή για να τον φέρει στην 1η θέση συνυπολογίζοντας και την ποινή.

Ο Ηλιόπουλος και ο «Korny» κινούνταν σε αρκετούς γύρους στον ίδιο ρυθμό, με την 911 να μη φτάνει ποτέ αρκετά κοντά για να απειλήσει τη Ferrari. Πιο πίσω, τόσο ο Α. Εδίρνελης με το Honda Civic όσο και ο Γ. Κακαλέτρης με το Opel Astra G Coupe έριξαν τους χρόνους τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με καλύτερους γύρους 1:04.973 και 1:04.821, αντίστοιχα, χωρίς όμως ούτε αυτοί να πλησιάσουν εντός πίστας.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε αγώνα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ιστορικά

Ήταν εμφανές ότι θα δούμε έναν εντυπωσιακό αγώνα Ιστορικών ήδη από την εκκίνηση. Ο κινητήρας του Sierra του poleman Μ. Σταφυλοπάτη έσβησε, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να ξεκινήσει και να τον περάσουν όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Ο Γ. Γαβριηλίδης ήταν πλέον 1ος, με αρκετή διαφορά από τον 2ο Β. Παπαφιλίππου, ο οποίος πιεζόταν από τον Δ. Σκεπασιανό. Ακολουθούσε ο Π. Πουλιάδης και σύντομα βρέθηκε πίσω του ο Μ. Σταφυλοπάτης, ο οποίος είχε βαλθεί να ξαναβρεθεί στις πρώτες θέσεις. Στους επόμενους γύρους πέρασε σταδιακά τον Πουλιάδη, τον Σκεπασιανό και τον Παπαφιλίππου και πλησίασε τον πρωτοπόρο Γαβριηλίδη, με ρυθμό τουλάχιστον 1" ανά γύρο, για να τον περάσει τελικά και να ξαναβρεθεί στην 1η θέση!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η προσπάθεια του Σκεπασιανού να περάσει τον Παπαφιλίππου για την 3η θέση, η οποία έληξε άδοξα, με ένα τετακέ του πρώτου στην Κ1, που τον έθεσε εκτός αγώνα. Οι θεατές όμως σύντομα έχουν να απολαύσουν την πίεση του Παπαφιλίππου στον Γαβριηλίδη, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακές τροχιές από το Escort, χάρη στην προσπάθεια του οδηγού του να κρατηθεί μπροστά. Η αλλαγή θέσης έρχεται τελικά στα φρένα της Κ6, με τον Παπαφιλίππου να περνάει μπροστά. Πιο μπροστά, ο Σταφυλοπάτης έχει μειώσει το ρυθμό του, ελέγχοντας τον αγώνα και παραμένοντας στην 1η θέση μέχρι το τέλος.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε αγώνα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

HTTC Extreme – 2o Σκέλος

Αποδεκατισμένη η κορυφαία κατηγορία του HTTC στο σημερινό σκέλος, αφού στη γραμμή εκκίνησης στήθηκαν μόνο 3 αυτοκίνητα. Όπως και χτες, βελτιώνοντας όμως ακόμα περισσότερο το χρόνο του, 1ος ήταν ο Μ. Γεωργιάδης (Toyota MR2). Έγραψε ταχύτερο γύρο 1:06.182, με συνολικό χρόνο 5:32.112. Πολύ κοντά του βρέθηκε ο Χ. Μπαλιούσκας (Nissan 350Z/370Z Drift) με 1:06.528 και 5:34.381, αντίστοιχα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Κολοβέντζος (Daihatsu Charade) με 1:20.342 και 6:52.454.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε αγώνα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

HΤTC Sport – 2o Σκέλος

Ο Π. Παρθένης με Mitsubishi Lancer Evo 8 δεν συμμετείχε στο σκέλος του Σαββάτου, σε αυτό της Κυριακής όμως έδωσε βροντερό «παρών», κατακτώντας την 1η θέση. Ο συναγωνισμός με τον Ε. Μηλιαράκη (Lotus Elise 111R) ήταν έντονος, με τους δύο οδηγούς να σημειώνουν πολύ κοντινό ταχύτερο γύρο, 1:08.327 και 1:08.443 αντίστοιχα, και συνολικό χρόνο 5:42.757 και 5:43.843.

Πολύ κοντά στους πρώτους βρέθηκε και ο πρωτοεμφανιζόμενος Γ. Γεωργιάδης (Toyota MR2), με καλύτερο γύρο 1:08.617 και συνολικό χρόνο 5:45.524. Η κόντρα του Σ. Σταύρου και του Ε. Ντελμπεντέρη για την 4η θέση βρήκε τελικά νικητή τον πρώτο, με συνολικό χρόνο 5:53.081 για το Peugeot 106, έναντι 5:54.532 του αντίπαλου Mazda MX5.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε αγώνα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

HTTC Stock – 2ο Σκέλος

Ο Δ. Δημολάς (Audi TTS) κινήθηκε ακόμα γρηγορότερα απ’ ό,τι στο χτεσινό σκέλος, με ταχύτερο γύρο 1:09.410, και βρέθηκε και πάλι στην 1η θέση, με συνολικό χρόνο 5:48.137. Πίσω του, ο «Ο+» (Lotus Elise 111S) χρειάστηκε συνολικά 5:53.682, με ταχύτερο γύρο 1:10.278.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Γ. Καλοβυρνάς με VW Golf και χρόνο 6:04.043, έχοντας αρκετό συναγωνισμό με τον ομόσταυλο Ι. Κοντογεωργίου (Seat Leon), με 6:05.639. Ο Ν. Κόκκιας (Honda Civic Type R) συμπλήρωσε την κατάταξη, με συνολικό χρόνο 6:10.939.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε αγώνα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ομάδα Ε

Αγώνας για πολύ γερά νεύρα, με αρκετούς οδηγούς να αντιμετωπίζουν μηχανικές βλάβες και τη νίκη να παίζεται μέχρι την τελευταία στροφή, ήταν αυτός της Ομάδας Ε.

Ο poleman Πλέσσας έφυγε μπροστά στην εκκίνηση, με το άλλο πορτοκαλί Sierra του Καρμανιόλα, αφού ο Τσαγγαράς που ξεκινούσε από την 2η θέση είχε πέσει στην 4η, πίσω από τον Κουρνιάτη. Η πρωτοπορία του Πλέσσα όμως κράτησε μόνο για 2 γύρους, αφού στη συνέχεια αντιμετώπισε κάποιο μηχανικό πρόβλημα που τον ανάγκασε να παραχωρήσει τη θέση του και λίγο αργότερα να εγκαταλείψει.

Πίσω από τον Τσαγγαρά βρισκόταν ο Μαραβέλιας, ο οποίος κατάφερε να περάσει μπροστά στα φρένα της Κ1, ενώ το ίδιο έκανε και ο Καλκούνος που ακολουθούσε. Παράλληλα, ο Κουρνιάτης που βρισκόταν στη 2η θέση έκοψε και εγκατέλειψε κι εκείνος από μηχανική βλάβη. Οπότε η κατάταξη ήταν πλέον Καρμανιόλας, Μαραβέλιας, Καλκούνος, Τσαγγαράς, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Το ταχύτερα κινούμενο αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή ήταν η πράσινη BMW M3 E30 του Καλκούνου. Στην ευθεία μετά την Κ6 πέρασε την BMW 318iS του Μαραβέλια και πλησίασε το πορτοκαλί Sierra του Καρμανιόλα, που φαινόταν να χάνει χρόνο στα φρένα. Ακόμα μια προσπέραση ήρθε τελικά όταν ο Καλκούνος κατάφερε να πάρει την εσωτερική στην Κ5, και να περάσει στην 1η θέση!

Ούτε η δική του χαρά κράτησε πολύ όμως, αφού λίγο αργότερα είχε ένα τετακέ στην Κ1, που αρχικά τον έριξε στην 4η θέση και στη συνέχεια τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Το τρενάκι των πρώτων ήταν πλέον Καρμανιόλας, Μαραβέλιας, Τσαγγαράς, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Δυστυχώς ο 1ος ήταν ο επόμενος οδηγός που θα εγκατέλειπε τον αγώνα, αφήνοντας τους άλλους δύο να μάχονται για την πρωτιά.

Και πράγματι το έκαναν και με το παραπάνω. Η συνεχής πίεση του Τσαγγαρά του επιτρέπει να βρεθεί στον τελευταίο γύρο δίπλα στον Μαραβέλια δύο φορές, μία στη μεγάλη ευθεία και μία πριν την Κ8. Ο οδηγός της BMW όμως παραμένει ψύχραιμος και στρίβει πρώτος στην τελευταία στροφή, για να πάρει τελικά την καρό σημαία μόλις 8 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παπαμάρκος, ενώ πιο πίσω τερμάτισε και ο Ρηγόπουλος.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε αγώνα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ομάδες Ν & Α

Ο 1ος αγώνας ταχύτητας της ημέρας είχε έντονο συναγωνισμό, εναλλαγές θέσεων και αρκετές ανακατατάξεις. Στην εκκίνηση, ο Ευθυμίου έφυγε μπροστά, ενώ ο Κακός καθυστέρησε, κι έτσι τον πέρασαν οι Τζαβάρας, Σταγιάς και Καίσαρ. Δύο γύρους αργότερα το Mitsubishi είχε ξαναβρεθεί στη 2η θέση, όμως πλέον ο Ευθυμίου είχε απομακρυνθεί πολύ, και όλα έδειχναν ότι όδευε προς μια εύκολη νίκη.

Ο Λεοντόπουλος, που ήταν ταχύτερος μεταξύ των αγωνιζομένων της Α7 στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, επίσης καθυστέρησε στην εκκίνηση και έπεσε μεταξύ των αυτοκινήτων της Ν2. Γρήγορα όμως ανέκαμψε και έφτασε πίσω από τους άμεσους ανταγωνιστές του, Τζαβάρα και Σταγιά. Το πράσινο Saxo του τελευταίου τέθηκε εκτός μάχης από μηχανική βλάβη και αποσύρθηκε στα pits. Ο Λεοντόπουλος πίεσε και πέρασε το Astra του Τζαβάρα, ο οποίος στη συνέχεια έκοψε ρυθμό.

Ο πρωτοπόρος Ευθυμίου όμως μετά τα μισά του αγώνα αναγκάστηκε κι αυτός να σταματήσει στα pits λόγω μηχανικής βλάβης, χάνοντας αρκετούς γύρους, και αφήνοντας στην 1η θέση του αγώνα τον Κακό.

Στην πολύ ανταγωνιστική Ν2, ο Καίσαρ έμεινε στην 1η θέση από την αρχή. Πιο πίσω είχαμε μάχη μεταξύ του Μπαρκονίκου και του Μίλλη, η οποία έληξε υπέρ του δεύτερου με μια προσπέραση πριν από την Κ8. Πολύ κοντά τους ακολουθούσε και ο Γιαννούλης.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Καλημέρα από Μέγαρα

KΥΡΙΑΚΗ 3.3.2019

Ήδη από το πρωινό warm up, οι χρόνοι έπεσαν πολύ κοντά στο επίπεδο των χτεσινών χρονομετρημένων δοκιμών... Συνεχίζουμε τώρα με τους αγώνες των κατηγοριών Stock και Sport του HTTC.

Χρονομετρημένες δοκιμές – Formula Saloon

Σάββατο 2/3/2019

Με την κερκίδα γεμάτη κόσμο που ήρθε από το Σάββατο για να δει τα «θηρία», ξεκίνησαν τα χρονομετρημένα περάσματα των αυτοκινήτων της Formula Saloon. Όλοι οι οδηγοί κατάφεραν να βελτιώσουν το χρόνο τους σε σχέση με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να δούμε εντυπωσιακά χαμηλά νούμερα!

Ο «Samino» με Lamborghini Huracan ήταν ο πρώτος που έσπασε το «58», σταματώντας το χρονόμετρο στα 57.512, νούμερο που αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Πολύ κοντά του όμως βρέθηκε τελικά και ο Π. Σολδάτος, με την άλλη Huracan, με χρόνο 57.890. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν από την 1η σειρά της εκκίνησης την Κυριακή, και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους μάχη.

Μάχη φαίνεται ότι θα έχουμε όμως και για την 3η θέση. Τόσο ο Π. Ηλιόπουλος (Ferrari 458 Challenge) όσο και ο «Korny» (Porsche 911 GT3 Cup) βελτίωναν συνεχώς τους χρόνους τους, με τελική επίδοση τα 1:00.029 και 1:00.636, αντίστοιχα.

Το χορό των προσθιοκίνητων της κατηγορίας έσυρε ο Α. Εδίρνελης (Honda Civic GPS), με χρόνο 1:05.815, εμπρός από 1:06.339 του Γ. Κακαλέτρη με Opel Astra G Coupe. Ο Γ. Σταυρουλάκης με Toyota Corolla Turbo, που είχε σημειώσει αντίστοιχο χρόνο το πρωί, πρόλαβε να γράψει 1:08.397 πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη.

Την Κυριακή, ο αγώνας της Formula Saloon έχει προγραμματιστεί για τις 14:50. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι βρέθηκαν στην πίστα το Σάββατο, μπορούν να κρατήσουν το εισιτήριό τους για να παρακολουθήσουν με το ίδιο και τους αγώνες της Κυριακής.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Χρονομετρημένες δοκιμές – Ιστορικά

Σάββατο 2/3/2019

Η κόντρα που είχε ξεκινήσει στα ελεύθερα δοκιμαστικά μεταξύ Μ. Σταφυλοπάτη (Ford Sierra RS Cosworth) και Γ. Γαβριηλίδη (Ford Escort RS1600) έληξε στα χρονομετρημένα με τελικό νικητή τον πρώτο. Ο οδηγός του Sierra έριξε το χρόνο του στο 1:08.475, αφήνοντας τον Γαβριηλίδη 2ο, με 1:09.523. Πολλοί οδηγοί βελτίωσαν την επίδοσή τους, όπως ο Β. Παπαφιλίππου (Opel Kadett C GTE), που έγραψε 1:10.193 και θα ξεκινήσει από την 3η θέση.

Πολύ κοντά μεταξύ τους βρέθηκαν τα Ford Escort RS2000 των Δ. Σκεπασιανού και Ι. Κάτσικα, με χρόνους 1:10.990 και 1:11.073, αντίστοιχα. Το όμορφο Fiat 124 Sport Coupe του Κ. Τσιπλαντώνη θα βρεθεί στην 6η θέση της εκκίνησης.

Την Κυριακή, ο αγώνας των Ιστορικών έχει προγραμματιστεί για τις 14:10. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι βρέθηκαν στην πίστα το Σάββατο, μπορούν να κρατήσουν το εισιτήριό τους για να παρακολουθήσουν με το ίδιο και τους αγώνες της Κυριακής.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Χρονομετρημένες δοκιμές – Ομάδα Ε

Σαββάτο 2/3/2019

Τα μηχανικά προβλήματα κάποιων αυτοκινήτων και η ακινητοποίησή τους εντός πίστας, οδήγησαν σε δύο διακοπές των χρονομετρημένων δοκιμών της Ομάδας Ε. Η άμεση επέμβαση της οργάνωσης όμως είχε σαν αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς σημαντική καθυστέρηση.

Για την pole position είχαμε μάχη μεταξύ του Ν. Πλέσσα με Ford Sierra RS Cosworth και του Η. Τσαγγαρά με Opel Astra F GSi. Τελικός νικητής ήταν ο Πλέσσας, με χρόνο 1:06.784, δηλαδή 2 εκατοστά μπροστά από το 1:06.806 του Τσαγγαρά.

Πολύ κοντινή, και συγκεκριμένα μικρότερη από 3 δέκατα, ήταν η διαφορά μεταξύ των επόμενων τεσσάρων οδηγών. Ο Κ. Καρμανιόλας με Ford Sierra RS Cosworth δεν επανέλαβε την πρωινή του επίδοση, μένοντας στο 1:07.514. Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Γ. Μαραβέλιας με BMW 318iS, το πρωί είχε μείνει πάνω από το «12», στα χρονομετρημένα όμως έφτασε το 1:07.695. Πίσω τους θα βρεθεί ο Γ. Κουρνιάτης (Ford Escort RS2000), με χρόνο 1:07.793, αλλά και ο Ι. Λούκος (Citroen Saxo VTS) με χρόνο 1:07.940.

Την Κυριακή, ο αγώνας της Ομάδας Ε έχει προγραμματιστεί για τις 12:15. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι βρέθηκαν στην πίστα το Σάββατο, μπορούν να κρατήσουν το εισιτήριό τους για να παρακολουθήσουν με το ίδιο και τους αγώνες της Κυριακής.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Χρονομετρημένες δοκιμές – Ομάδες Ν & Α

Σάββατο 2/3/2019

Ο Π. Ευθυμίου με Ford Escort RS Cosworth, το μοναδικό αυτοκίνητο της κλάσης Α8, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό 1:04.558. Δίπλα του στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθεί ο Κ. Κακός, με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX N4, που έγραψε 1:07.185.

Στην πολύ ανταγωνιστική Α7, όπως είχε συμβεί και στις ελεύθερες δοκιμές το πρωί, επικράτησε ο Λ. Λεοντόπουλος με το Honda Civic Type R. Πολύ κοντά στο 1:09.263 που σημείωσε όμως είναι και το 1:09.410 του Β. Στάγια, με Citroen Saxo VTS. Και ο Α. Τζαβάρας (Opel Astra F GSi) βελτίωσε την επίδοσή του, χωρίς όμως να πλησιάσει τους δύο προηγούμενους, με χρόνο 1:10.589. Δίπλα του, στην 6η θέση της εκκίνησης, θα βρεθεί ο Γ. Παπαδόπουλος (Peugeot 206 XS A6, 1:11.408).

Στην πολύ ανταγωνιστική κλάση Ν2, τα αποτελέσματα των χρονομετρημένων ήταν όσο κοντινά περιμέναμε. Ο Ρ. Καίσαρ παρέμεινε ταχύτερος της ημέρας, με χρόνο 1:12.293. Πίσω του όμως, με διαφορά χρόνου μικρότερη από 5 δέκατα, βρίσκονται άλλοι 5 οδηγοί: Α. Μπαρκονίκος, Χ. Γιαννούλης, Μ. Αναστασόπουλος, Κ. Ντέκας και Χ. Μίλης. (ο Ντέκας με αυτοκίνητο κλάσης Α6).

Ο κοινός αγώνας των Ομάδων Ν και Α είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 11:25 το πρωί της Κυριακής.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

HTTC 1o Σκέλος – Extreme

Σαββάτο 2/3/2019

Στην κορυφαία κατηγορία του HTTC είχαν δηλώσει 11 οδηγοί, όμως κάποιες ατυχίες κράτησαν αρκετούς εκτός αγώνα, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν τελικά μόνο 5.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Μ. Γεωργιάδης με Toyota MR2, ήταν και πάλι ταχύτερος όλων, όχι όμως χωρίς ανταγωνισμό, αφού σε πολύ γρήγορο ρυθμό κινήθηκε και ο Χ. Μπαλιούσκας με Nissan 350Z. Ο Γεωργιάδης σημείωσε ταχύτερο γύρο 1:06.361 και συνολικό χρόνο 5:33.693, ενώ ο Μπαλιούσκας 1:06.641 και 5:35.348, αντίστοιχα.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Χ. Βαλεράς με Renault Clio RS. Έριξε το χρόνο του στο 1:07.853, με άθροισμα πέντε γύρων στα 5:41.219, κάτι που τον έφερε αρκετά μπροστά από τον Σ. Μπήτρο (Honda S2000), ο οποίος έμεινε στα 5:50.411. Πιο πίσω, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και ο Α. Κολοβέντζος με Daihatsu Charade.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ελεύθερες δοκιμές – Formula Saloon

Σάββατο 2/3/2019

Στην κατηγορία με τα πιο εντυπωσιακά αγωνιστικά σημειώθηκαν και οι πιο χαμηλοί χρόνοι των ελεύθερων δοκιμαστικών, όπως αναμενόταν. Ταχύτερος όλων ήταν για άλλη μια φορά ο «Samino», με Lamborghini Huracan Super Trofeo και χρόνο 58.065! Και ο Π. Σολδάτος όμως, επίσης με Huracan αυτή τη φορά, έσπασε το λεπτό σημειώνοντας 59.229.

Ο Π. Ηλιόπουλος με την ανανεωμένη Ferrari 458 Challenge ήταν ταχύτερος απ’ ό,τι στον περασμένο αγώνα, γράφοντας 1:00.976, ενώ πιο πίσω, ο πρωτοεμφανιζόμενος «Korny» με Porsche 911 GT3 Cup έφτασε ως το 1:03.485.

Έντονη κόντρα θα δούμε πιθανότατα στα πιο συμβατικά αυτοκίνητα της κατηγορίας, αφού η διαφορά στον καλύτερο γύρο τους είναι μικρότερη από 3 δέκατα. Ο Γ. Σταυρουλάκης (Toyota Corolla Turbo) σημείωσε 1:06.535, οριακά εμπρός από το 1:06.557 του Α. Εδίρνελη (Honda Civic GPS), ενώ ο Γ. Κακαλέτρης ακολούθησε με 1:06.848.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ελεύθερες δοκιμές – Ιστορικά

Σάββατο 2/3/2019

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά των Ιστορικών ο χαμηλότερος χρόνος ήταν 1:09.363 και σημειώθηκε από τον Μ. Σταφυλοπάτη (Ford Sierra RS Cosworth). Στο 2ο Σκέλος όμως ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Γ. Γαβριηλίδης (Ford Escort RS1600) πέτυχε ακόμα καλύτερο χρόνο, και συγκεκριμένα 1:09.252.

Ακολούθησε ο Δ. Σκεπασιανός (Ford Escort RS2000) με 1:10.379 στο 1ο Σκέλος και ο Β. Παπαφιλίππου (Opel Kaddett GTE) με 1:10.976 στο 2ο. Μια πολύ ξεχωριστή εικόνα στην πίστα είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο του Π. Πουλιάδη, που σημείωσε 1:15.451.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ελεύθερες δοκιμές – Ομάδα Ε

Σαββάτο 2/3/2019

Έντονος συναγωνισμός υπάρχει για την κορυφή στην Ομάδα Ε.

Ο Κ. Καρμανιόλας με Ford Sierra RS Cosworth σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:06.978, μόλις 2 εκατοστά εμπρός από τον Ε. Καλκούνο με BMW M3 E30 και χρόνο 1:06.998. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Ν. Πλέσσας (Ford Sierra RS Cosworth) ακολούθησε, με 1:07.775.

Κάτω από το «10» όμως έχουν πέσει αρκετοί ακόμη οδηγοί της Ομάδας Ε και οι συγκεκριμένα οι Γ. Κουρνιάτης (Ford Escort RS2000) με 1:08.789, Ι. Λούκος (Citroen Saxo VTS) με 1:08.862 και Η. Τσαγγαράς (Opel Astra F GSi) με 1:09.085.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Ελεύθερες δοκιμές – Ομάδες Ν & Α

Σαββάτο 2/3/22019

Η 1η εμφάνιση του Κ. Κακού με Mitsubishi Lancer Evo 8 συνοδεύτηκε από τον καλύτερο γύρο στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ομάδας Ν, με χρόνο 1:08.249. Αυτό ήταν άλλωστε το μοναδικό αυτοκίνητο της κλάσης Ν4. Πιο πίσω, η μάχη της Ν2 είχε άτυπο, προσωρινό νικητή τον Ρ. Καίσαρα, που επικράτησε με χρόνο 1:12.005 απέναντι στον Μ. Αναστασόπουλο (1:13.157) και τον Α. Μπαρκονίκο (1:14.057).

Στην Ομάδα Α, ο Π. Ευθυμίου (Ford Escort RS Cosworth) έριξε το χρόνο του ως το 1:05.773. Ενδιαφέρον έχει η κόντρα για την Α7: ο Λ. Λεοντόπουλος με το νεοφερμένο Honda Civic Type R έγραψε 1:09.734 στο 2ο Σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, έχοντας πίσω του τον Β. Σταγιά με Citroen Saxo VTS (1:10.590) και τον Α. Τζαβάρα με Opel Astra F GSi (1:10.803). Στην κλάση Α6, ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε από τον Κ. Ντέκα (1:12.333).

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

HΤTC Sport - 1o Σκέλος

Σάββατο 2/3/2019

Στην κατηγορία Sport, τα αυτοκίνητα τρέχουν αποκλειστικά με λάστιχα Toyo R888, R888R ή Nankang AR-1. O συνήθης ύποπτος Ε. Μηλιαράκης με Lotus Elise 111R έριξε το χρόνο του ως το 1:08.065, και με συνολικό χρόνο 5:43.756 βρέθηκε στην 1η θέση, όχι όμως χωρίς ανταγωνισμό. Πίσω του ήταν ο Γ. Γεωργιάδης με Toyota MR2 και χρόνο 5:45.942, με ταχύτερο γύρο 1:08.829.

Η 3η θέση ήταν τελικά υπόθεση του Σ. Σταύρου (Peugeot 106), ο οποίος γύρο με το γύρο έχτισε μια διαφορά 3,3" από τον Ε. Ντελμπεντέρη (Mazda MX-5). Ο συνολικός τους χρόνος ήταν 5:53.209 και 5:56.571, αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι Η. Δρακάκης (Toyota Starlet Glanza), Ι. Ψαρρός (Peugeot 106), Γ. Τρυπιτσίδης (Peugeot 206) και Γ. Μητρόπουλος (Citroen AX).

Δείτε τα αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

HTTC Stock - 1ο Σκέλος

Σαββάτο 2/3/2019

Η δράση του Σαββάτου ξεκίνησε με την 1η προσπάθεια των οδηγών της κατηγορίας Stock του HTTC, με τα πιο νορμάλ αυτοκίνητα.

Οι δύο οδηγοί που είχαν μονομαχήσει για την πρωτιά στον προηγούμενο αγώνα βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή της κατάταξης. Ταχύτερος ήταν ο Δ. Δημολάς (Audi TTS), με συνολικό χρόνο 5:53.985 και καλύτερο γύρο 1:10.398, εμπρός από τον οδηγό «Ο+» (Lotus Elise 111S), με 5:56.466 και ταχύτερο γύρο 1:10.931.

Πιο πίσω, τη δική τους μάχη είχαν ο Κ. Καλοβυρνάς με VW Golf και ο Ν. Κοκκιάς με Honda Civic Type R. Τελικός νικητής ήταν ο πρώτος, με διαφορά μικρότερη από 1 εκατοστό του δευτερολέπτου, αφού οι χρόνοι τους ήταν 6:12.324 και 6:12.332, αντίστοιχα.

Δείτε τα αποτελέσματα ζωντανά:
http://sportstiming.gr/live/active/RR19PAN1MEG/

Καλημέρα από Μέγαρα!

2/3/2019

Οι εξατμίσεις άρχισαν ήδη να ακούγονται, με το warm up των αυτοκινήτων του HTTC, και συνεχίζουμε με τα αγωνιστικά του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Αύριο ξεκινούν οι δοκιμές

Παρασκευή 1/3/2019

Στη γραμμή εκκίνησης του 1ου φετινού αγώνα στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου, θα βρεθούν 67 οδηγοί, μοιρασμένοι στις διαφορετικές κατηγορίες  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (42 οδηγοί) και του Hellenic Time Trial Challenge (25 οδηγοί).

 

Με φίλο τον καλό καιρό και τα υπέροχα αυτοκίνητα ελπίζουμε να είστε κοντά μας αύριο.

Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων - Ολοήμερο trackday

Παρασκευή 1/3/2019

Η δράση στην πίστα ξεκίνησε σήμερα με το ολοήμερο trackday που διοργάνωσε το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Δείτε φωτογραφίες

Please reload

bottom of page